duminică, 27 septembrie 2009

Poponet filantropul. Jos palaria!



Cand auzem numele Codin Maticiuc, mi-l imaginam intotdeauna pe micutul Poponet cu ditamai trabucul in gura pe la diverse evenimente mondene. Totodata, imi veneau imediat in minte pagini din Click, Libertatea sau Cancan. Niciodata nu mi-a trecut prin cap ca, pe langa aventurile sale cu divele de carton de prin capitala si petrecerile mondene, Poponet ar putea fi si un mare filantrop si ca are o inima de aur. Da, de aur, am spus foarte bine.


De unde pana unde, cred ca va intrebati acum.... Ei bine, vineri seara am fost in vizita la niste prieteni foarte buni si am aflat ca Ion si Smaranda Maticiuc, parintii lui Codin fac niste lucruri extraordinare. Detin fundatia Metropolis, unde au adunat o gramada de sponsori si ajuta oamenii nevoiasi, precum batranii sau copiii.

Discutia a pornit de la povestea unui baiat, sa-i zicem Cosmin (nu-l cheama asa), caruia i-au murit parintii si care locuieste la fundatia Metropolis. parintii lui Poponet nu doar au infiintat aceasta fundatie, ci se implica foarte mult in activitatea ei. Ei au construit un fel de orfelinat privat in zona Giulesti, unde 34 de copii orfani sau cu probeleme cresc acolo zi de zi. Sotii Maticiuc si inclusiv Poponet se comporta cu copiii ca si cum ar fi ai lor. Nu mai spun de luxul si de conditiile de hotel in care stau cei mici: locuiesc cate doi in camera, au personal calificat, terenuri de sport, piscina. Nu mai zic de vacante: in vara asta, copii au fost o saptamana la Rimini, in Italia, unde au fost cazati la un hotele de patru stele, la mare in Romania si la munte.

Familia Maticiuc tine foarte mult la educatia copiilor din centru si ii pedepseste parinteste pe acestia cand iau note mici la scoala. de asemenea, daca vreunul dintre copii are vreo pasiune, imediat i se pune in practica.

La piata cu Gina Pistol

Un alt personaj monden care s-a indragostit de copiii de la Fundatia Metropolis este Gina Pistol. Am inteles de la Cosmin ca, pe vremea cand era iubita lui Poponet, Gina mergea foarte des cu copiii la cumparaturi. Ah, plus ca familia Maticiuc merge cu copiii saptamanal la Carrefour Orhideea, de unde copii isi cumpara absolut orice au nevoie.

Pe yacht cu Poponet

Bineinteles ca si Codin este foarte atent cu cei mici si se comporta cu ei ca si cum ar fi fratele lor mai mare. El nu renunta la lux nici cand e cu picii, pe care i-a plimbat pana si cu yachtul in aceasta vara.
Pe de alta parte, "mama" copiilor si a lui Codin, doamna Maticiuc le spune frecvent copiilor sa nu i-a in seama ce scriu ziarele despre Poponet. "Voi il cunoasteti pe Codin si stiti ca el e un baiat bun, cuminte. Sa nu va luati dupa rautatile din presa", le-a spus de foarte multe ori Smaranda Maticiuc copiilor de la centrul pe care-l conduce.


La circ cu Anna Lesko

O cititoare draga a blogului nostru mi-a spus ca si actuala iubita a lui Poponet se implica foarte mult in activitatea de la fundatie si i-a dus pe copii de mai multe ori la circ. De asemenea, dupa ce implinesc 18 ani, copiilor li se gasesc locuri de munca. Majoritatea dintre ei lucreaza la firmele din grupul Metropolis care este patronat de familia Maticiuc.
Ei bine, cred ca ziceti acum ca am inebunit la cat de frumos am vorbit despre Poponet. Da, am vorbit pentru ca merita! Jos palaria!
La fel o sa vaorbesc despre toata lumea care vor face lucruri fruomase ca el si ca familia lui!

PS: Am uitat sa va spun de hainele copiilor. Abolut toti copiii sunt imbracati numai in haine de firma, de cea mai buna calitate, si nu de la "ajutoare" sau de la second hand

7 comentarii:

dan ioan milu spunea...

Fain despre ei. Dar threadul (sper sa stii ce e aia thread) este jenant, parca citesc un ziar gen click.

Zuzele spunea...

Milu! Ce mai faci dragule? Da, stiu ce e ala "thread". Ce-ai cu el? Pai daca seamana cu Click, s-ar putea sa fie de bine ca doar e cel mai citit ziar din Romania :))

Anonim spunea...

Intr-adevar un gest frumos al familiei Maticiuc ! Faptul ca au tinut "secret" acest gest umanitar, arata ca familia Maticiuc sunt niste OAMENI adevarati. Personal nu ma fascineaza Codin si aventurile sale, dar faptul ca se scrie si bine despre aceasta familie ma determina sa va intreb: de ce ati tinut "ascuns" atata timp acest lucru??? Inca o data " Jos palaria domnule Maticiuc !". (personal nu l-am vazut pe tatal lui codin nici macar in vreo poza de ziar...chiar: ati putea sa o publicati? mor de curiozitate.
P.S. Eu si sora mea am crescut intr-o casa de copii (evident de Stat) si acest lucru ma determina sa afirm ca "stiu despre ce este vorba" si sa apreciez enorm filantropia, dar mai ales discretia unor oameni adevarati! RESPECT Familiei Maticiuc!
Cu respect, Victor I.

Zuzele spunea...

@Victor: Aceasta poveste nu am stiut-o nici noi pana vineri seara. Aici gasesti o poza cu Ion Maticiuc: http://www.mred.ro/team.html

Cu drag!

Butterfly spunea...

Fara nici o legatura cu subiectul, Bine ati revenit Zuzelor, mi-ati lipsit, sper sa rezolvati cu problemele tehnice si sa citim numai de bine ;)

Anonim spunea...

Mdah... Asta-i floarea cu care nu se face primavara. Tot afaceri pornite din bani negru-securist sunt. Tot afaceri romanesti incepute si continuate pe coruptie. Asa ca jos cascheta nu palaria. pa

Anonim spunea...

Hmmm.....unele afirmatii facute despre conditiile din centru nu sunt adevarate! Intr-adevar....in comparatie cu centrele de plasament ale statului(degeaba)...cele de la centrul ACASA al fundatiei filantropice Metropolis sunt cu mult mai bune! Sunt totusi 4 copii in camera ci nu 2....se imbraca cu haine atat noi cat si mai putin noi(second-hand-uri) ptr ca pana la urma....criza ne afecteaza pe toti!
Dar nu asta este important...ci faptul ca e adevarat ca daca ar exista mai multe persoane sau institutii potentate financiar care sa faca astfel de acte filantropice,chiar daca bani au fost obtinuti intr-un mod mai putin curat(pana la urma poate fi considerata o penitenta), lucrurile ar sta mai bine ptr copiii sau persoanele nefavorizate de soarta iar imaginea Romaniei de stat cersetor, probabil ca, s-ar schimba intr-una mai favorabila!
Felicitari familiei in cauza ptr ca face acest lucru!