luni, 27 aprilie 2009

Aici vreau sa mor!

Nu vreau sa fiu pesimista, dar daca as putea alege unde sa mor si cand, aici as vrea :) Bineinteles, dupa o luna de plaja, baie si relaxare :)))Fara RATB, fara santiere din loc in loc, fara apa jegoasa de la robinet, fara monica columbeanu, ramona gabor sau mihaela radulescu, fara fond de ten, pantofi cu toc si freza ca la carte :(
Cam greu, nu? Tocmai d-asta nu inteleg cum milionarii pot trai in Romania. Chiar daca au limuzine, case cu 5 etaje si haine de firma. La ce folos? Tot in Romania traiesti. Tot cu praful din Bucuresti iti murdaresti masina... De ce sunt atat de disperati sa-si bea cafeaua in Dorobanti, la o terasa aflata pe trotuara si numita impropriu "de fite" cand si-ar putea permite sa se relaxeze ka micul dejun in cele mai frumoase locuri din lume. De ce se plang tot timpul ca stau in stres maxim pentru ca sunt urmariti de paparazzi cand ar putea calatori in locuri unde n-ar ajunge picior de paparate, indiferent cat de bogata ar fi publicatia care il plateste.
De ce aleg divele noastre si cocalarii care sunt numiti si ei, la fel de gresit, "crai de Dorobanti" , sa mearga la Mamaia in fiecare vara? Sa faca plaja pe un nisip murdar si mai apoi sa-si inmoaie pielea tratata in prealabil cu creme de cateva sute de euro intr-o apa incredibil de murdara? Se lauda ca in Bucuresti fac baie in lapte sau apa Evian, iar mai apoi iau contact cu algele si tampoanele de pe litoralul romanesc!
Dar cred ca am gasit si o explicatie plauzibila. Dincolo de toate mofturile fals afisate, pitipoancele si cocalarii nostri sunt disperati sa apara in ziare. Cine le-ar mai putea comenta costumul de baie daca s-ar afla tocmai in Bora Bora? Cine i-ar mai da pe prima pagina iesind din hotelul luxos pe care vor sa arate ca-si permit sa-l plateasca, chiar si o luna pe an, daca ei ar fi la capatul celalalt de lume?
Atat de tare au ajuns sa ma scarbeasca toate aceste personaje pe care le numim, de nevoie, mondene .... Toate fitele si figurile si mofturile lor... Dar, intr-un fel, mi-e mila pentru ca nu stiu sa traiasca pe cat le ofera banii...Degeaba sunt multimilionari daca bucuria lor in viata e o poseta sau niste pantofi de la nu stiu ce firma.. Degeaba isi rup limuzina pe drumul spre Mamaia, cand ar putea intineri intr-un colt de Rai aflat la mare distanta si care, din pacate, le este accesibil...